Uitslagen district Oost – Ronde 6

De spanning neemt toe ….

In Doorwerth werd de topper Duno 1 tegen Duno 2 gespeeld. Vooraf was moeilijk te bepalen wie er zou gaan winnen. Het werd een echte kraker. Beide teams wonnen 2 rondes, maar matchwinnaar werd Duno 1 (holeslagen 279-281).

Alie Visser (Duno 2) speelde een puike partij met een persoonlijk record (tenminste: dat zegt Sietse op Facebook) van 87 holeslagen. Ook bij Duno 1 waren vooral de vrouwen op dreef: zowel Elly Mulder als Joy Wielink sloeg 93. Met deze zege blijft Duno 1 goed in de race voor het kampioenschap! Zouden zij meteen al koploper zijn door een verrassing van Twente of blijven De Putters ook vandaag bij de les?

In Tilligte werden de rondes voor de pauze dik gewonnen door De Putters (20 holeslagen voorsprong). Wat Gerrit Boxem toen in de koffie deed weet ik niet, want na de pauze waren de rollen omgedraaid! Twente won ronde 3 en 4, pakte 6 resp. 7 holeslagen terug, maar dat was slechts genoeg voor een half punt. De mannen van Twente waren daarmee tevreden en De Putters waren tevreden met de overwinning. Zij blijven daarmee 1 matchpunt voor op Duno 1 in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse. Beste speler was Jan Engels met 91 gevolgd door Wim Hulscher met 98.

Op zaterdag speelden ‘t Maatveld en De Veluwe 1 tegen elkaar. Dat zo’n uitwedstrijd niet gemakkelijk is ondervonden de spelers van De Veluwe. Kansloos werd met 3-0 verloren. Beide teams staan nu bovenaan met 12 matchpunten, maar ‘t Maatveld heeft 1 rondepunt meer. Dat de kampioen van de tweede klasse uit een van deze twee teams komt mag duidelijk zijn!

In Putten pakte De Veluwe 2 zijn/haar eerste overwinning! Met duidelijke cijfers werd Duno 3 verslagen: 3-0! De zege was mede te danken aan het debuut van Herman Kas (recreantspeler bij De Veluwe) die met 104 de beste speler was. Marco Visser deed ook een duit in het zakje: met een rondje 33 betekent een persoonlijk record voor hem. Gefeliciteerd!

Conclusie: zowel in de eerste als in de tweede klasse is het leuk en spannend! En zo hoort het ook te zijn in onze minigolfsport …

Uitslagenlijst competitie ronde 6

Verslag door Frits Zwaal

This entry was posted in Competitie and tagged . Bookmark the permalink.