Open Club

De minigolfvereniging MGV de Veluwe doet dit jaar voor het eerst mee aan de activiteiten van de Open Club. De MGV de Veluwe is een kleine gezellige vereniging, met een clubavond op woensdag. De MGV de Veluwe speelt op de mooie banen van Terra Nova in Putten. Terra Nova ondersteunt de Minigolfvereniging van harte bij de Open Club activiteiten die zij organiseert. In het kader van Open Club Sportstimulatie hebben wij de afgelopen maanden diverse activiteiten (mede)georganiseerd, vaak met grote hulp van Jong Putten.

Midgetgolf is als sport niet echt bekend in Nederland. Veel mensen spelen op vakantie of in de zomer wel eens een rondje midgetgolf. Bijna niemand weet dat midgetgolf ook een sport is (minigolf genaamd), met verenigingen en een bond die aangesloten is bij de NOC*NSF. We zijn blij als u kennis wilt komen maken met onze sport en onze vereniging. We kunnen u de fijne kneepjes leren van het spel. Wie wil er niet een hole in one slaan? Naast -een beetje- presteren staat bij ons net als bij de Open Club activiteiten bewegen, gezelligheid en ontspanning voorop.

In de afgelopen maanden was het vanwege de maatregelen tegen corona niet altijd mogelijk om u uit te nodigen en te ontvangen zoals we dat graag zouden willen. Toch hebben we binnen de speelruimte die deze maatregelen boden kans gezien om half december minigolf clinics te geven aan leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek op de korte baan. De leerlingen waren heel gemotiveerd en kregen de slag al gauw te pakken. Voor de leerlingen en ons was dit een erg leuke ervaring.

In de voorjaarsvakantie hebben wij meermalen groepen kinderen van mogen ontvangen. We hadden vaak wonderbaarlijk goed weer en de kinderen hadden er echt zin in. Sporten mocht in het voorjaar alleen buiten, dus de kinderen speelden op de mooie betonnen lange banen. Er  zat talent in deze groep. Een score van iets meer dan 50 van één van de kinderen was uitstekend!

We hebben ook driemaal een groep met volwassenen mogen ontvangen. Minigolf is een sport voor alle leeftijden en best moeilijk als je veel enen wilt slaan. Maar het is ook een fijne sociale sport. Ieder op haar/zijn niveau kan er veel lol aan beleven. Onze volwassen gasten waren aardig fanatiek, met heel redelijke scores, maar ook fijn om een ronde mee te lopen. Wij hebben ervan genoten.

We zullen in de zomer nog meer activiteiten organiseren. Op Jong Putten staan deze allemaal vermeld. Schrijf gerust in, we zien u graag komen.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.