Moeizaam debuut MGV De Veluwe

door Evert van den Brink

De minigolfers van MGV de Veluwe  speelden  ten opzichte van vorige week in een sterk gewijzigde opstelling tegen de nummer 2 van de eerste klasse de Vrije slag uit Wageningen.

Bij de gasten uit Putten maakte Bertus van Donkersgoed zijn debuut in het eerste team. Hans Broodbakker en Meta van den Brink ontbraken wegens ziekte, zodat het team toch wel erg verzwakt moest debuteren tegen de zeer ervaren Wageningers. Met een mix van routine en jeugd is de Wageningse minigolfvereniging  samen met Duno uit Doorwerth favoriet voor het kampioenschap in de eerste klasse. Dat bleek ook wel, want de Wageningers waren veel te sterk voor de Puttense debutant en wonnen de wedstrijd gemakkelijk.

Alleen de laatste ronde kwamen de Puttenaren nog enigszins in de buurt van de tegenstander. De andere debutant, het Maatveld uit Tilligte, had het ook lastig tegen het tweede team van Duno en verloor thuis kansloos, zodat de toon gezet is in de eerste klasse.
Zondag spelen beide titelkandidaten in Doorwerth tegen elkaar en het duel der debutanten is daarom uitgesteld naar 3 juni.

This entry was posted in Competitie. Bookmark the permalink.