MGV de Veluwe start competitie met verre uitwedstrijd

door Evert van den Brink
 De Puttense minigolfvereniging De Veluwe begint de competitie met een uitwedstrijd in het verre Tilligte waar op zaterdagmorgen 9.00 uur moet worden aangetreden tegen Het Maatveld uit Bornerbroek.

De Maatvelders verhuisden vorig seizoen naar de minigolfbaan in Tilligte en spelen nu samen met MGC Twente op dezelfde baan. Vorig seizoen kwam er een eind aan de jarenlange samenwerking met Ben Wispels, eigenaar van restaurant Het Maatveld, en de vereniging gingen ieder huns weegs.

Sommige leden van het team van De Veluwe bewaren ook goede herinneringen aan Het Maatveld, zij waren er niet voor niets 7 jaar lid en hebben nog steeds een warme band met de komende tegenstander. “Het voelt als thuiskomen”, verwoordt teamleider Evert van den Brink zijn sympathie voor de gastvrije Twentenaren.

Of er sportief wat te halen valt is een groot vraagteken omdat De Veluwe toch wat kwaliteit heeft moeten inleveren door het vertrek van het jeugdige talent Rick Beijnen naar hoofdklasser Ridderkerk. “Marco Visser schuift door naar een basisplaats dit seizoen en we moeten zien hoe dit zich gaat ontwikkelen”, deelde teamleider Evert van den Brink mee.

Tegenstander Het Maatveld is er zeker niet zwakker op geworden en lijkt een titelkandidaat, zeker met de terugkeer van good-old Ep Peereboom is het team één van de favorieten voor het kampioenschap in de tweede klasse.

Andere teams Tweede Klasse

Kampioen De Putters2 werd opgeheven en de Friezen Enne en Marga keerden terug naar Drachten, ze namen Frits Zwaal met zich mee. Frits veel succes met je inburgeringscursus! Aan je minigolf capaciteiten zal het zeker niet liggen. Ton van Berkel ging juist de andere kant op hij werd lid bij De Houtduif in Groesbeek. Vader en zoon Meeuwisz bleven en gingen terug naar het eerste team, waardoor de spoeling te dun werd voor twee teams bij De Putters.

Wat de Putters niet meer lukt , lukt MGVDuno wel, de vereniging maakt met maar liefst twee teams zijn opwachting in de tweede klasse. Duno3, vorig seizoen nog laatste, onderging een complete facelift met de komst van Johan Brouwers, Sietse van Zandvoort en Paulien Jasper (afkomstig van het Duitse MGC Göttingen), alleen Mathilda van Hunen bleef in het derde team. Al deze mutaties maakt het team er flink sterker op en naar alle waarschijnlijkheid een geduchte concurrent voor Het Maatveld.

Duno4 van de nieuwbakken teamleider Eloud Koning is nieuw in de tweede klasse en lijkt een rol als outsider te gaan spelen. Halen zij een plekje bij de top 3?

Vrije slag 2 completeert het gezelschap en lijkt samen met De Veluwe en Duno4 te moeten gaan strijden om de bronzen plak en de titel ‘Best of de rest’. Teamleider Henk Gijsbertsen zag Martin Mulder vertrekken naar het eerste team. De plaats van Martin zal weer worden ingenomen door Mechelina van Marwijk en Annie Kop Jansen.

This entry was posted in Competitie. Bookmark the permalink.