MGV De Veluwe degradeert naar de tweede klasse

door Meta van den Brink

De playoff tegen Het Maatveld zou de beslissing gaan brengen over handhaving in de eerste klasse. De Puttenaren verloren de beide reguliere competitiewedstrijden tegen Het Maatveld en begonnen al met 6 matchpunten achterstand aan deze niet eenvoudige klus. Toch waren er lichtpuntjes in de wedstrijd, met name de terugkeer van Hens Wouters (baanrecord met 88 holeslagen over vier ronden) en het herstel van Herman Kas en Meta van den Brink gaf reden tot hoop voor de thuisclub.

Dat ondervond Het Maatveld, want de thuisclub presteerde beter dan de afgelopen wedstrijden en was dicht bij een verrassing. De thuisclub pakte vier van de acht rondepunten en verloor met slechts drie holeslagen de wedstrijd. Dat was een stuk beter dan in de twee voorgaande wedstrijden tegen deze opponent.

Beide teams debuteerden in de eerste klasse en waren bij voorbaat al veroordeeld tot deze playoff om de degradatie. Wat dat betreft is het niveau in de eerste klasse schrikbarend achteruit gegaan na het vertrek van Duno naar de hoofdklasse en het stoppen van EMG De Putters uit Bennekom als competitievereniging. Voor De Veluwe en Het Maatveld gold dat ze kansloos waren tegen de teams uit de Gelderse Vallei, een enkel rondepuntje was hun deel en dat is in de eerste klasse beslist te weinig.

Bovendien was de ziekenboeg bij De Veluwe rijkelijk gevuld. Dat was een grote pechfactor voor de Puttenaren dit seizoen.

De uitwedstrijd tegen Het Maatveld wordt nu op 1 september gespeeld, maar kan gezien worden als een trainingspartij voor het komende Twents Open, dat door Het Maatveld zal worden georganiseerd.

This entry was posted in Competitie. Bookmark the permalink.