Leerzame deelname MGV De Veluwe op jubileumtoernooi in Bremen

Het weekend was regenachtig, maar de verzorging was prima

De minigolfers van de Puttense minigolfvereniging  hebben meegedaan aan het jubileumtoernooi van de BGC Bremen uit Bremen in het weekend van 29 juli. De Duitse vereniging bestaat dit jaar 50 jaar en had verenigingen uit heel Duitsland uitgenodigd om deel te nemen aan het jubileumtoernooi.

Aan de oproep werd massaal gehoor  gegeven, want niet alleen verenigingen uit Noord-Duitsland gaven acte de présance. Verenigingen uit Mainz, Freiburg en zelfs uit de voormalige DDR ( Leipzig) maakten de reis naar Bremen om het jubileum mee te vieren. Sommigen hadden daar een autoreis van meer dan 7 uur over de Duitse autobahn voor over (hulde daarvoor). De vereniging uit Leipzig spande de kroon door na een nachtelijke autorit s’morgens om 04.30 uur in Bremen te arriveren.

Voor de Puttenaren was de reis gelukkig niet zo lang, al ging de heenreis in 5 uur via Meppen met veel files . Terug ging het via het Duitse Osnabrück een stuk sneller en kon de reistijd tot 4 uur worden beperkt.

Vriendschapsverband met Bremen

De contacten met Bremen bestaan al 10 jaar en ontstonden toen de Bremers met 25 man op het toernooi van de voormalige club MGC Het Maatveld uit Bornerbroek van Evert en Meta en Rick arriveerden. De organisatie besloot de Duitse gasten toe te laten en een vriendschapverband was geboren. De Duitsers komen elk jaar nog naar het toernooi van het Maatveld in Tilligte en één keer in de vijf jaar wordt er in Duitsland een toernooi georganiseerd. Helaas moest ook de vereniging uit Bremen-Noord weg van hun vertrouwde minigolfbaan en dat maakt dat Bremen nu nog maar twee verenigingen over heeft, waarvan de Bremer Bahnengolfclub met meer dan 100 leden de grootste is. Bij deze vereniging waren Evert en Meta van den Brink en Rick Beijnen te gast en de Duitsers toonden zich perfecte gastheren en vrouwen.

Een warm welkom viel de Puttenaren ten deel en de Duitsers zorgden dat het ze aan niets ontbrak. Ook regelden de Duitsers een prima hotel op slechts 200 meter van de minigolfbaan. Zo dicht hadden de Puttenaren nog nooit bij een minigolfbaan geslapen. In het hotel werden de Puttenaren herenigd met oudclubgenoten Johan en Truus van het Bolscher en Ep Peereboom, nu uitkomend voor MGC Twente uit het Overijsselse Tilligte. In het hotel logeerden maar liefst 143 andere minigolfers en dat maakte dat er volop kennis kon worden gemaakt en dat eerste contacten konden worden gelegd met verenigingen uit Hamburg en Dortmund en uit de grensstreek, zoals uit Gronau en Osnabrück. Er werd zelfs gesproken over een tegenbezoek naar Hamburg en Putten, want de overdekte baan bij Terra-Nova is voor de Duitsers zeer interessant. Dat kennen ze daar nog niet echt, dat bleek later, want het jubileumtoernooi viel voor een groot gedeelte letterlijk in het water en de klei.

Jubileumtoernooi BGC Bremen

Ondanks dat de vooruitzichten erg slecht waren, werd er toch op zaterdag om 10 uur gestart. De Puttenaren hadden het erg moeilijk met de wisselende weersomstandigheden op de minigolfbaan, die de balkeuzes niet altijd gemakkelijk maakten. Evert en Meta wisselden vele enen af met soms een zeven en dat maakte dat hun eindscores ruim in de dertig uitkwamen. Rick Beijnen( 68 holeslagen over de drie ronden) benutte zijn ervaring, opgedaan bij het Nederlandse jeugdteam optimaal, en werd af en toe geholpen door de Nederlandse Duitser Gradus ten Voorde uit Bremen. Voor Rick was een plaats bij de top 2 bij de jeugd weggelegd, een opvallende prestatie! Rick speelde als enige Nederlander op zijn niveau, de rest, ook de Twentenaren zakten letterlijk door het ijs (lees regenwater) en haalden hun Nederlandse niveau bij lange na niet.

Het toernooi in volle gang

Toch werd er niet om getreurd want ook in Duitsland bleken verschillende niveaus te bestaan van zeer goed tot zeer slecht. Evert van den Brink werd ingedeeld bij senioren2 een groep senioren boven de 55 jaar met maar liefst 50 deelnemers. Evert eindigde met een score van 111 holeslagen over drie ronden als zevenenveertigste in zijn categorie, toch was hij nog geen rodelantaarndrager, want een speler uit Lüneburg (Noord-Duitsland) spande de kroon met maar liefst 167 holeslagen over dezelfde drie ronden.

Meta van den Brink werd ingedeeld in seniorenklasse 2 en bij de Dames was het deelnemersveld een stuk minder groot. Meta werd met een score van 97 holeslagen over de drie ronden zevende, alleen Truus van het Bolscher uit Delden eindigde lager.

Fotoimpressie Jubilaümturnier BGC Bremen

Voor foto’s en de uitslagenlijst kunt u terecht op de speciale website van de BGC Bremen. Daar kunt u alles terugvinden helaas is het voor ons niet mogelijk om de artikelen en foto’s rechtstreeks op de website van de MGV Veluwe te plaatsen.

Epiloog:

Zo eindigden een geslaagde week in Duitsland waar we met plezier op terug kunnen kijken en wensen u veel leesplezier toe.

Evert& Meta en Rick

 

 

 

This entry was posted in Toernooien. Bookmark the permalink.