Dubbel verlies tegen Het Maatveld brengt MGV De Veluwe op randje van degradatie

door Meta van den Brink

De dubbele confrontatie met MGC Het Maatveld begin juni moest uitsluitsel geven hoe het team ervoor stond en of het eersteklasserschap zou kunnen worden gehandhaafd.

Moeilijk seizoen

De minigolfers van MGV De Veluwe hebben tot nu toe weinig succes gekend bij hun debuut in de eerste klasse. Was in de eerste wedstrijd MGC De Vrije Slag  al een maatje te groot, MGV Duno deed het in de tweede wedstrijd ook prima en won afgetekend in Putten.

Een week later kwam MGC De Vrije Slag naar Putten en dat was gelijk de beste wedstrijd van de gehavende Puttenaren, maar helaas ook nu weer met een negatief resultaat. Het Wageningse team bleek veel te sterk.

Dubbele wedstrijd tegen Maatveld  in één week

Daarop volgde de dubbele confrontatie met Het Maatveld begin juni. Vanwege een inhaaldatum vielen de beide wedstrijddagen binnen één week. En nog bleek de gifbeker voor het team niet leeg, want de dinsdag voor de eerste wedstrijd vertelde Hens Wouters dat hij was opgenomen in het ziekenhuis en een maand niet beschikbaar zou zijn. Meta van den Brink, ook niet helemaal hersteld, verving hem zo goed en zo kwaad als het ging.

Tegenstander Maatveld kreeg echter ook te maken met onverwachtse tegenslag, zo was Theo Hendriksen op vakantie en niet op tijd terug voor de belangrijke wedstrijd tegen De Veluwe.

Het danig verzwakte team van De Veluwe begon dapper aan de thuiswedstrijd en won de eerste ronde. Een verrassing leek in de maak, maar niets was minder waar: tegenstander Maatveld rechtte de rug en trok de rest van de wedstrijd naar zich toe.

Gezellig uitje naar Tilligte, maar niet meer dan dat

De return in Tilligte werd eigenlijk afgedaan als een gezellig uitje en een trainingspartij tegen Het Maatveld.

De Veluwe kon zich door een slechte voorbereiding totaal niet op de wispelturige minigolfbaan voorbereiden  en ook de afstand en het niet vrij kunnen nemen om te trainen maakt de balkeuzes er niet gemakkelijker op. Dan maar experimenteren tijdens de wedstrijd en dat is niet altijd een garantie voor succes, ook nu niet.

De thuisclub speelde ook een draak van een wedstrijd maar won wel!

Dat maakt het verschil tussen de twee kemphanen: zes punten in het voordeel van Het Maatveld, en dat met de allesbeslissende play-off nog op het programma.

Het team van Het Maatveld heeft in principe nog een half punt nodig voor handhaving en dat maakt de kans op handhaving voor de Veluwe toch wel erg klein.

Toch deed het team van MGV De Veluwe aan teambuilding in het idyllische Tilligte, waar het bij restaurant Kakelbont goed toeven is. Men bereidde zich er goed voor op de return en op het toernooi van de opponent, waar men jaarlijks een vaste bezoeker is.

This entry was posted in Competitie. Bookmark the permalink.