Alex Jasper en Youri Bottenberg winnen Puttens twee-tegen-twee toernooi

door Evert van den Brink

Alex Jasper en Youri Bottenberg zijn de glorieuze winnaars van het prestigieuze twee-tegen-twee toernooi op de overdekte minigolfbaan van Terra-Nova in Putten. De Puttense familie Van Essen startte het toernooi een aantal jaren geleden in samenwerking met de Nederlandse minigolfbond en sindsdien is het toernooi een doorslaggevend succes gebleken.

De nog jonge Puttense minigolfvereniging De Veluwe organiseert sinds drie jaar het toernooi in samenwerking met eigenaar Peter van Essen. Het toernooi heeft intussen een grote naam in minigolfend Nederland, met deelnemers uit het hele land en daarbuiten. Zelfs gasten uit het Duitse Dortmund weten sinds vorig jaar de minigolfbaan in Putten te vinden. Er was dit jaar daarnaast een nieuwsgierige Belgische delegatie op bezoek om eens kijkje te nemen op de Puttense minigolfbaan, die er volgens de Belgen uitstekend bij lag. Ook de Belgische gasten zijn van harte welkom op de toernooien van de plaatselijke minigolfvereniging en zo timmert de vereniging dus ook internationaal aan de weg.

Wat het niveau van de thuisvereniging betreft: de leden speelden een flink partijtje mee, met een derde plaats voor Hens Wouters & Rick Beijnen en Hans Broodbakker & Herman Kas eindigden op een gedeelde zesde plaats. Ook deden een groot aantal regelmatige bespelers van de Puttense minigolfbaan mee in de finale en ze deden dat voortreffelijk. Eddie & Annet Mein(6), Bertus & Marja Kwint(15) en Henk Goris & Mathilda van Huenen(4) lieten zien dat ze de baan al aardig onder controle hebben, met zeer goede resultaten.

Het Puttense minigolfechtpaar Evert & Meta van den Brink speelden ook een uitstekend toernooi, maar bleven net buiten de finale waar de eerste twintig koppels voor geselecteerd werden. Dat gold ook voor de andere Puttense minigolfer: de teruggekeerde Bert v Donkersgoed met zijn koppelgenoot Tonny Ebbers uit Nijmegen.

Bekijk de uitslag hier.

This entry was posted in Toernooien. Bookmark the permalink.